Projekta Nr.:C037

Pēc vairākām tiešsaistes sanāksmēm, 2023. gada decembra vidū, Vācijā, Hamburgā, notika pirmā RESIST projekta partneru klātienes tikšanās.

Sanāksme sākās ar projekta partneru iepazīšanos un darba sesijām, kurās tika apspriesti sociālās inovācijas un sociālās ekosistēmas (turpmāk: SI/SE) jēdzieni. Tika definēta kopīgā RESIST projekta vīzija, kā arī pārskatītas WP1 plānotās aktivitātes.

Tikšanās laikā notika paralēlās darba sesijas, kurās tika diskutēts par SI/SE atbalstu, tās integrāciju un virzību partneru teritorijās (Norvēģija, Zviedrija, Igaunija, Latvija, Lietuva un Vācija), iespējamo SI/SE sistēmas attīstību un sistēmas dalībnieku apmācību virzieniem. Noslēgumā tika apkopoti grupu sesiju rezultāti un notika savstarpēja ideju apmaiņa un diskusijas.

Lai iepazītu praktiskos piemērus, apmeklējām Oberhafen radošo un kultūras kvartālu, kur attīstās jauns, pilsētniecisks radošais centrs. Tas papildina un nostiprina iekšpilsētas telpu izmantošanas nodrošinājumu, fokusējoties uz ilgtspēju un inovatīvu pieeju pakalpojumu sniegšanā.

Piedalījāmies ievades sesijā par tēmu “Sociālo un ekoloģisko inovāciju kopas (CSEI)”, kas sniedza teorētisku CSI jēdziena skaidrojumu no Eiropas Komisijas viedokļa, kā arī tika prezentēti praktiskie piemēri.

Tikšanās noslēgumā izzinājām Hamburgas SI/SE ekosistēmu un diskutējām par Hamburgas alianses un projekta RESIST līdzdalību. Uzzinājām, kā ES stratēģijas Baltijas jūras reģionam PA Izglītība un projekts RESIST var gūt labumu viens no otra. Iepazinām partneru reģionus un viņu SI/SE ekosistēmas.

Darba procesā kopā ar partneriem pārskatījām projekta WP2 un WP3 plānotās darbības un rīcības. Noklausījāmies darba sesiju par projekta administrēšanu un galvenajiem komunikācijas rīkiem.

Projekta vadītāja:

Baiba Kūma
+371 29190998
baiba.kuma@kurzemesregions.lv