Kuldīgas novada rezidence radošajiem autoriem 2023 un Vārmes pagasta pārvalde izsludina dzejas konkursu “Daba. Es”, kurā aicināti piedalīties ikviens no Kuldīgas novada.

Konkursa tēma šogad ir vide un daba. Daba un dabiskais nav tikai saistāms ar apkārtējo vidi, bet attiecas arī uz emocijām, sajūtām un jūtu pasauli. “Vērojiet, domājiet un izsakiet vārdos paši sevi un pasauli, kas ir ap jums! Sūtiet dzejoļus, kas tapuši no brīva prāta un sev par prieku! Ielieciet tajos savas izjūtas, pārdomas par laiku, kurā dzīvojam, savas ilgas pēc skolas draugiem, ar kuriem pašlaik nevarat būt kopā, attiecības ar cilvēkiem, arī bažas un dusmas, cerības un jautrību! Tomēr ir svarīgi, lai dzejoļi būtu uzrakstīti labā latviešu valodā, kā arī tiktu pareizi lietotas pieturzīmes, ja tās tiek izmantotas,” iesaka konkursa rīkotāji.

Kuldīgas novada rezidencs radošajiem autoriem mērķis ir veicināt radošu cilvēku iesaisti Kurzemē, Kuldīgas novadā, pievēršot uzmanību vietējās kultūrvides izzināšanai un pieredžu apmaiņai. Rezidence katru gadu uzņem vairākus radošo jomu pārstāvjus, piedāvājot viņiem laiku un resursus, lai, esot saiknē ar vietējo vidi, un tur piedāvātajiem impulsiem, nodotos jaunradei un prezentētu rezultātus gan Kuldīgas novada pagastos, gan ārpus tiem. Šogad rezidences fokusā ir ekoloģija un daba, apzinātības veicināšana par tās unikalitāti un saglabāšanu Kuldīgas novadā.

Dzejoļi jāiesūta elektroniski līdz 22. septembrim plkst. 12:00 uz e-pasta adresi maijarudovska@gmail.com ar norādi konkursam “Daba. Es.”. E-pastā obligāti jānorāda autora vārds, uzvārds, vecums, kā arī kontaktinformācija, īss apraksts par savu radošo darbību un iedvesmu brīvā formā.

Labāko darbu autori tiks aicināti nolasīt savus dzejoļus publiski un saņemt balvas pasākumā “Meditācija ar dzeju” Vārmē, kuru vadīs Krista Anna Belševica – Kuldīgas novada rezidences radošajiem autoriem 2023 dalībniece. Iesniegtos darbus vērtēs žūrija, kā arī tie tiks publicēti novada laikrakstā “Kurzemnieks”

Kuldīgas novada rezidenci radošajiem autoriem organizē biedrība “Kuldīgas Mākslinieku rezidence” sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Kuldīgas novada pagastiem un neatkarīgu kuratori Maiju Rudovsku.

Atbalstītāji: Kuldīgas novada pašvaldība un Kurzemes plānošanas reģions.

Informācijai:
Krista Anna Belševica (Kuldīgas novada rezidences radošajiem autoriem 2023 dalībniece)
Tālr. 23071734, epasts: krista.anna.belsevica@gmail.com

 

Pasākums notiek Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” projektu konkursa “Kurzemes kultūras programma 2023” ietvaros. Vairāk par Kurzemes kultūras programmu 2023 var uzzināt Kurzemes plānošanas reģiona mājas lapā: https://www.kurzemesregions.lv/kultura/