Projekta Nr. C034

Šī gada 10. aprīlī tika aizvadīts pirmais projekta “Gaisma Tumsā” tiešsaistes seminārs “”Gaismas tumsā” pieredzes radīšana”, kā ierakstu tagad iespējams noskatīties platformā YouTube.com! Vairāki tūrisma nozares profesionāļi dalījās pieredzē un pārdomās par izaicinājumiem un iespējām, kā ilgtspējīgi attīstīt tūrismu un kā iegūt vēl vairāk. Dzirdējām iedvesmojošus piemērus par uzņēmumiem un galamērķiem, kas inovatīvi attīsta savu reģionu visa gada garumā. Uzzinājām arī atbildes uz tādiem svarīgiem jautājumiem kā:  kāds ir reģionālo un Eiropas tirgu potenciāls; kā piesaistīt tūrisma operatorus savam reģionam?

Tiešsaistes seminārs norisinājās angļu valodā.

Detalizētāka informācija par vebināru:

Lektori:

  • Pernille Kofod Lydolph – bijusī Bornholmas galamērķa direktore, Dānija;
  • Ēriks Lingebērziņš – Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru ALTA –  Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas prezidents, “Balticvision” direktors un Biznesa augstskolas “Turība” Starptautiskā tūrisma fakultātes docents, Latvija;
  • Endijs Fērbērns (Andy Fairburn) – Nordic Tourism Collective direktors, Apvienotā Karaliste;
  • Maria Pick, tūrisma attīstītāja, Kimitö salas un Örö, Somija.

Tēmas:

  • Kāpēc pārdot vasaru, ja tā pārdod pati sevi. Bornholma kā ziemas galamērķis;
  • Vietējie tīkli kā galvenais faktors tūrisma attīstībai ārpus sezonas;
  • Eiropas pieprasījums pēc ceļojumiem ārpus sezonas, kā mērķtiecīgi virzīt savu piedāvājumu;
  • Mörkö/ Tumšā sala – kā pārdot Tumsu?

Projekts “Gaisma tumsā”

“Gaisma Tumsā” ir Interreg Baltijas jūras reģiona programmas projekts, kura galvenais uzdevums ir attīstīt inovatīvus tūrisma piedāvājumus ārpus tradicionālās tūrisma sezonas Baltijas jūras un Kurzemes piekrastes reģionā. Projekta ietvaros tiek veikts arī visaptverošs tirgus pētījums, ne tikai projekta partneru valstīs, bet arī Polijā, Vācijā, Francijā un Apvienotajā Karalistē, kas ir Baltijas jūras reģiona prioritārie mērķa tirgi. Ar projekta “Gaisma tumsā palīdzību maziem un vidējiem tūrisma nozares uzņēmumiem būs iespēja izveidot un attīstīt nesezonas dabas piedāvājumus, lai piesaistītu tūristus Baltijas jūras ziemeļu reģiona lauku un piekrastes teritorijām visa gada garumā.

Vairāk par projektu “Gaisma tumsā”: https://www.kurzemesregions.lv/projekti/turisms/gaisma-tumsa/

Projekta vadītāja:

Anna Elizabete Upsava
+371 26369876
anna.upsava@kurzemesregions.lv