S002 “BSR Food Coalition”

2024.gada 15.maijā Ances dabas mājā norisinājās satikšanās iedvesmai – “Kur ir – tur aug”. Galvenā pasākuma tēma – vietējā produkta izmantošana ikdienā, tā ietekme uz ekonomisko izaugsmi, ilgtspējīgu ražošanu un patērētāju veselību. Satikšanās laikā dažādu jomu eksperti dalījās ar zināšanām un pieredzi veiksmīgai produktu zīmola izstrādei un virzībai tirgū, produktu pilna aprites cikla ieviešanu uzņēmumos u.c.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 40 interesenti:

  • iepazīstot Ances dabas māju un tās laipnos saimniekus ar atraktīvo Reini Pižiku;
  • diskutējot un saņemot atbildes uz jautājumiem par vietējā produkta vērtības celšanu un zīmola pozicionēšanu klientam saprotamā valodā;
  • uzklausot aizrautīgo restorāna “Pavāru māja Līgatnē” pieredzes stāstu un zaļās Michelin zvaigznes iegūšanas ceļu;
  • iesaistpties paneļdiskusijā ar dažādu jomu ekspertiem par vietējo produktu tēmu.

Tostarp dalījāmies arī ar #bsrfoodcoalition projekta rezultātiem un paveikto skolu ēdināšanas jomā, kas ir attīstāma kā viena no būtiskākajiem vietējo produktu noieta kanāliem.
Noslēgumā pavāri no Jauno pavāru kustības šefpavāra Žaņa Raivo Behmaņa vadībā sniedza meistarklasi vietējo ēdienu pagatavošanā, piedāvājot brieža gaļas šķēlītes ar topinambūru krēmu, vimbas uzkodu ar svaigu gurķi un rabarberu saldo, maksimāli izmantojot visas gatavojamā produkta sastāvdaļas – no galvas līdz astei!

Pasākuma programma Kurzemes plānošanas reģiona projekta vadītājas Alises lūses Prezentācija: Makaroni jeb ko izvēlas jaunieši

“BSP Food Coalition” aktivitātes tiek īstenotas ar Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2021.-2027.gadam atbalstu.

Informāciju sagatavoja:

Kurzemes plānošanas reģiona
BSR Food Coalition Projekta vadītāja
Alise Lūse
Tālrunis: 26567874, alise.luse@kurzemesregionslv