18. un 19.jūnijā projekta “Pieejamas pārgājienu takas” partneri tikās Pērnavā, lai pārrunātu padarīto un plānotu turpmākos darbus.

Tāpat sabraukušajiem bija iespēja iepazīties un izmēģināt Pärnu Lahe Rotary Klubi īstenoto aktivitāti šajā projektā – izveidots pakalpojuma centrs un nodrošināta pieeja pludmalei un ūdens peldēm cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Kurzemes plānošanas reģiona pārstāvjiem tas bija īpaši noderīgi, jo plānojam līdzīgus risinājumus Apšuciema un Klapkalnciema pludmalēs. Ar Estonia-Latvia Programme atbalstīta projekta palīdzību iegādāti peldošie ratiņkrēsli, izbūvēta laipa ūdens sasniegšanai un platforma sauļošanās nodrošināšanai. Piesaistīti papildus līdzekļi un iegādātas drošības vestes, elektriski vadāms “lifts” peldēt gribētāju pārcelšanai no ratiņkrēsla uz peldošo ratiņkrēslu, servisa ēkas konteineri, kas kalpo kā pārģērbšanās kabīne, mantu glabātava un noliktava.

30.jūnijā plānota oficiāla Pludmales pieejamības centra atklāšana, pēc kuras, līdz 31.augustam, uz Pērnavu baudīt peldētpriekus aicināti arī Latvijas iedzīvotāji ar kustību traucējumiem!

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības Interreg Igaunija-Latvija programmas 2021-2027 finansiālu atbalstu.

Projekta vadītāja Kurzemes plānošanas reģionā:
Aija Neilande
Tālrunis: +371 26 147 139, aija.neilande@kurzemesregions.lv