Lai veicinātu jaunu produktu un pakalpojumu attīstību reģionālā mērogā, sniedzot atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai remigrantiem, šogad jau otro reizi Liepājā tiek izsludināts līdzfinansējuma konkurss.

Pieteikties konkursam aicināti tie iedzīvotāji, kuri ir atgriezušies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Liepājā un vēlas šeit veidot uzņēmējdarbību, kā arī jau esoši uzņēmumi, kas vēlas sniegt darba vietu remigrantam.

2024. gada otrajā līdzfinansējuma programmā paredzēts finansējums 42 000 eiro apmērā, ko veido Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) līdzfinansējums 35 000 eiro un Liepājas pašvaldības līdzfinansējums 7 000 eiro. Viena uzņēmuma vienam projektam maksimāli pieļaujamais līdzfinansējums ir 12 000 eiro, kas tiek piešķirts konkursa kārtībā granta veidā.

Pieteikšanās līdzfinansējuma programmai ir līdz 2. septembrim, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu.

Konkursa nosacījumi paredz, ka projekti jāīsteno Liepājā un noteiktā termiņā – līdz šā gada 31. decembrim.

Plašāki konkursa nosacījumi skatāmi Liepājas pašvaldības mājaslapas sadaļā Uzņēmējiem – Atbalsts uzņēmējiem

Projektu pieteikumus izvērtēs Mazo un vidējo komercsabiedrību projektu līdzfinansēšanas konkursa komisija, lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņems pašvaldības domes sēdē. Pēc konkursa rezultātu paziņošanas Attīstības pārvalde organizēs līgumu slēgšanu ar projektu iesniedzējiem un nodrošinās kontroli par līdzekļu un aktivitāšu izlietošanu atbilstoši noslēgtajam līgumam un projekta pieteikumam.

Liepājas valstspilsētas pašvaldība ar Kurzemes plānošanas reģiona un VARAM atbalstu projekta “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts” ietvaros 2024., 2025. un 2026. gadā organizē projektu līdzfinansēšanas konkursu remigrantiem, lai piešķirtu līdzfinansējumu uzņēmējdarbības uzsākšanai un jaunu darba vietu izveidei.

2024. gada pirmajā pašvaldības līdzfinansējuma programmā remigrantiem uzņēmējdarbības uzsākšanai un jaunu darba vietu izveidei atbalstīti pieci projekti, piešķirot pašvaldības līdzfinansējumu 38 000 eiro.

Jautājumiem un konsultācijām

Arnis Vītols
Liepājas Centrālās administrācijas Ekonomikas nodaļas vadītājs
Tālrunis: 63 404 726
E-pasta adrese: arnis.vitols@liepaja.lv