KPR, VKKF un Latvijas vēsturisko zemju logo

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” 6. jūlijā ar vērienīgu koncertu tiks atzīmēta izcilā latviešu dzejnieka Jāņa Petera 85. dzimšanas diena. Atbalstot šo nozīmīgo notikumu, saņemts finansējums  no Kurzemes kultūras programmas 2024 ietvaros, ko īsteno Kurzemes plānošanas reģions VKKF mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” ietvaros.

Koncerta laikā izskanēs Raimonda Paula, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera un citu komponistu tautā iemīļotas dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem. Kā īpašs pārsteigums klātesošajiem būs Jāņa Ivuškāna veltījums jubilāram – par godu jubilejas koncertam radīta jaundarba pirmatskaņojums.

“Veidojot šo koncertu, mēs ne tikai domājām par to, kā iepriecināt mūzikas un dzejas mīļotājus, bet arī, kā izcelt un atklāt jaunas šķautnes un dimensijas jau laika pārbaudi izturējušajās un tautas atzinību iemantojušajās kultūras pērlēs, “ atklāj pasākuma organizatori.

Jāņa Petera jubilejas koncerta ietvaros uz skatuves kāps ne vien Baltic Groove Orchestra diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, bet arī Liepājas jauktais koris “Laiks” (vadītāja Ilze Balode), ritma grupa, kā arī Latvijā zināmi un iemīļoti solisti – Daumants Kalniņš, Elza Rozentāle, Antra Stafecka, Zigfrīds Muktupāvels.

Koncerta vadītāju lomā iejutīsies aktieri Egons Dombrovskis un Signe Dancīte.

Pazīstamais dzejnieks, publicists, sabiedriskais darbinieks un diplomāts Jānis Peters dzimis 1939. gada 30. jūnijā Priekulē. Tautas atzinību J. Peters ieguvis kā populāru dzejas rindu autors, neskaitāmu tautā mīlētu un dziedātu dziesmu tekstu radītājs.

Jubilejas koncerta mērķis ir atzīmēt izcilā dzejnieka ieguldījumu latviešu dzejas un mūzikas pasaulē, godināt no Kurzemes nākušo talantu, vienlaikus dāvājot baudījumu mūzikas klausītājiem un bagātinot mūzikas un mākslas vēstures mantojumu.

Finansiālais atbalsts saņemts Kurzemes plānošanas reģiona īstenotās “Kurzemes kultūras programma 2024” ietvaros VKKF mērķprogrammā “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma”.

 

Biļetes pieejamas Biļešu Servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.
Papildu informācijai:
Sniedze Ivuškāne,
SIA „REKU” sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālrunis: + 371 20339593
E-pasts: sniedze@siareku.lv