No š.g. 18. līdz 21. augustam Kazdangā (Dienvidkurzemes novads., Kazdangas pagasts., “Ceļarāji”) pirmo reizi norisināsies jaunas mākslas biedrības “KEFIRSSTUDIO” projekts “Simbioze”. 40 jaunie mākslinieki no Latvijas, Lielbritānijas, Polijas un Vācijas kopīgi radīs grupas brīvdabas izstādi Kazdangas laukos. 

Izstāde ir daļa no biedrības “KEFIRSSTUDIO” mākslas projekta “Simbioze” – plenēra, kas no 13. līdz 17. augustam pulcēs 40 jaunos māksliniekus no Latvijas, Lielbritānijas, Polijas un Vācijas. Plenēra laikā šie mākslinieki pilnveidos savas prasmes un kompetences piecās izglītojošās meistarklasēs un noslēgumā radīs mākslas izstādi brīvā dabā, kas no 18. līdz 21. augustam bez maksas būs pieejama ikvienam kultūras un mākslas mīļotājam.

Biedrība “KEFIRSSTUDIO” uzskata, ka mākslai ir jābūt pieejamai ne tikai Rīgā vai Latvijas centrālēs, bet arī valsts reģionos, kuri iedzīvotāju skaita sarukuma dēļ nereti atrodas mūsdienu kultūras un mākslas ainas novārtē. Ar projekta “Simbioze” norisi Kazdangā, Dienvidkurzemes lauku teritorijā, biedrība vēlas jauniešos sēt iedvesmu mākslas un kultūras ainas plaukšanas un atdzimšanas veicināšanai arī reģionos.

Jaunās mākslas debijas pasākumu “Simbioze” atbalsta ne tikai Dienvidkurzemes novada institūcijas, bet arī tādi uzņēmumi kā BBRental, Otra Elpa, LPCS, Eco Baltia Vide, Labietis, Storent un Fullminare Sound System. Papildus, iniciatīva notiek projekta “365×2+1” (projekta nr. VP2024/2-5) ietvaros.

“KEFIRSSTUDIO” ir jauna bezpeļņas mākslas biedrība, kuras mērķis ir caur dažādām mākslas iniciatīvām atbalstīt jaunos māksliniekus un radīt mākslas pieejamību arī Latvijas reģionos. Vairāk par “KEFIRSSTUDIO” darbību iespējams uzzināt biedrības sociālajos tīklos @kefirsstudio.

“KEFIRSSTUDIO” no 18. līdz 21. augustam aicina ikvienu mākslas mīļotāju un entuziastu apmeklēt bezmaksas brīvdabas mākslas izstādi “Simbioze”, kurā būs iespējams aplūkot un piedzīvot 40 jauno mākslinieku radošos darbus. 

Informāciju sagatavoja

Biedrības “KEFIRSSTUDIO” valdes locekle

Anastasija Ciesa

Papildus informācijai:

Biedrības “KEFIRSSTUDIO” dibinātāja un valdes locekle

Kristīne Petrovska

E-pasts: sadarbibas.kefirstudio@gmail.com

Tālruņa nr.: +371 20003241